CAST EN TEAM

POP-UP THEATER ‘CAMPING CARA MIA’ wordt mogelijk gemaakt door
Hendrik-Jan Mensink – Vakantiepark De Twee Bruggen (Winterswijk)
En al zijn collega’s op het vakantiepark!

ACTEURS


Jasper Korving kunt u kennen als de bevlogen regisseur uit onder andere het Steengroeve Theater Winterswijk, maar in ‘Hoogseizoen’ is hij ook onderdeel van de cast. Met andiamo als favoriet Italiaans woord, is Jasper vanzelfsprekend niet zo goed in stilzitten tijdens een vakantie. Zijn ideale vakantie is volledig back to basic en zelfvoorzienend in een afgelegen weiland in Frankrijk of lekker decadent met cocktails op Corfu, daar zit niets tussen. Zolang er maar voldoende te bezichtigen is in de omgeving, is Jasper blij als een kind. Als hij zich even onder wil dompelen in de Italiaanse droom, doet hij dat met macaroni ‘de la Casa’ en Italiaans dropijs toe.

Jasper speelt de rol van de jolige animator Peter Paul. Zijn inspiratie voor dit personage haalt hij uit de entertainers die hij door de jaren heen zag en waar hij nu de draak mee steekt. Jasper en Peter Paul zijn beiden erg gevoelig zijn voor sfeer en willen het iedereen daarom graag naar het zin maken. En eigenlijk zijn ze allebei ook een beetje onhandig met meisjes. De kinderlijke naïviteit van Peter Paul benijdt Jasper een beetje, want dan hoef je niet zo mee te doen met de grote mensen.

Els Damen is een echt theaterdier en ze besteedt haar tijd dan ook het liefst aan het maken of uitvoeren van theatervoorstellingen. Met een lekkere gelati limone e cioccolato waant onze bambini zich even helemaal in Italië. Vakantie betekent voor haar kamperen in de bergen of verscholen in een bos. Daarbij hoort trouwens geen lauwe wijn en koken op een houtvuurtje, want Els zorgt ervoor dat die tent wel van alle gemakken voorzien is. Stilzitten tijdens de vakantie kent Els niet zo goed. Zeker niet als ze achterna wordt gezeten door een man met hooivork die haar en haar campingvrienden verdenkt van ontvoering. Wat ze het meest mist op de camping? Ongestoord naar het toilet gaan.

Els speelt in ‘Hoogseizoen’ de rol van de kittige Kitty. Ze kijkt ernaar uit om zichzelf elke avond op te tuigen met extreme make-up en outfits. Els en Kitty hebben met elkaar gemeen dat ze allebei soms wat hard overkomen, maar van binnen eigenlijk half-hardgekookte eitjes zijn. Het karakter van Kitty is voor Els eigenlijk een soort uitvergroting van alles wat ze al eens had willen spelen. Vooral de transformatie die Kitty doormaakt gedurende het stuk is een interessante uitdaging.

 

Onze creatieve duizendpoot Vincent Witteveen schittert zowel voor als achter de schermen van ‘Hoogseizoen’. Vincent is beslist geen kampeerder. Kamperen is voor hem te primitief en roept herinneringen op van lekkages en uit tenten wegdrijven op een luchtbed. Als hij op vakantie gaat, doet Vincent dit het liefst in een luxe hotel middenin een metropool, met alles wat een stad te bieden heeft. Lekker ontspannen in een groot bed met veel kussens en roomservice. Waar die roomservice uit bestaat? Een groot bord spaghetti bolognese met een bakje mascarpone. Gewoon, omdat het zo’n leuk woord is.

Vincent kruipt in de huid van de onbegrepen Ricardo. Voor hem is dit een interessante rol om te spelen. Vincent en Ricardo hebben met elkaar gemeen dat ze zichzelf als jongeling in een ‘grote mensen wereld’ graag willen bewijzen. Het meest uitdagende aan deze rol vindt Vincent de ontwikkeling van het personage met daarbij de absurditeit van zijn karakter.

Irene van der Aart veranderde van een stadse frats in een Achterhoekse deerne. Met haar treffende soloprogramma’s en columns in De Gelderlander weet ze menig regiogenoot een komische spiegel voor te houden. Irene was er als kind al van overtuigd dat ze een gereïncarneerde Italiaan was, vooral door haar Italiaanse manier van praten met veel gebaren. Farto di lupo! Ze is een waar pastamonster en heeft een grote liefde voor Toscane. Irene heeft veel kampeerervaring, maar ze vindt eigenlijk dat het verboden moet worden. Waarom zou je ervoor kiezen om in een slechter bed te slapen dan thuis? Vakantie moet voor Irene in teken staan van verwennerij en dat doet ze het liefst in landen met rijke geschiedenis en cultuur.

Irene speelt in Hoogseizoen de rol van Nonna. Ze heeft meer overeenkomsten met het karakter van Nonna dan ze eigenlijk wil toegeven. Ze zijn beiden expressief met een goed gevoel voor drama. Het grootste verschil is dat Irene zich wel schuldig voelt als ze gemeen is. En dat lijkt Irene eigenlijk wel lekker: gewoon slecht kunnen zijn zonder schuldgevoel.

 

 

Overdag is Gerald Borkent-Dekker een doodgewone kapper, maar ’s avonds bloeit hij op tot een Italiaanse signora. Deze luxepoes komt het meest tot rust in een vijfsterren all inclusive resort waar alles voor hem geregeld wordt. Tijdens zijn huwelijksreis maakte hij hier voor het eerste kennis mee en sindsdien is het niet meer weg te denken uit zijn vakantie. Toch heeft hij ook dierbare herinneringen aan de camping van zijn opa en oma waar hij als kind graag verbleef. Als Gerald een avondje op Italiaanse toer gaat, eet hij een pizza met dubbele portie gehakt, ‘want dan proef je de kaas tenminste niet’. Stronzo!

In ‘Hoogseizoen’ mag Gerald zijn vrouwelijke charmes in de strijd gooien in de rol van Nonna. Een geweldige uitdaging waar hij met veel plezier naar uitkijkt. Gerald heeft weinig gemeen met het karakter van Nonna, behalve dan de behoefte om de touwtjes zo veel mogelijk in handen te houden. Wat hij wel een beetje meer van haar zou willen hebben? Gewoon, lekker je eigen gang durven gaan en je niets van anderen aantrekken.


Dinant Duenk is een waar podiumbeest en hij is dan ook zeker geen onbekende in de regio. Hij besteedt zijn vakanties vaak op de camping, maar zou dit eigenlijk het liefst in luxe resorts doen. Zijn beste kampeerervaringen zijn dan ook op grote campings met veel voorzieningen. Dinant verwent zichzelf graag met een Italiaanse maaltijd, zolang dit maar geen pizza is. En zijn Italiaanse vocabulaire bestaat vooral uit scheldwoorden, want die bekken zo lekker.

In ’Hoogseizoen’ speelt Dinant de rol van de vrijpostige Giorgo. Daar geniet hij met volle teugen van, want hij mag alles doen wat hij normaal niet mag. Wat Dinant en Giorgio vooral met elkaar gemeen hebben is een goede bos borsthaar, verder lijken ze niet zo op elkaar. Al zit er ergens diepverscholen een foute womanizer in Dinant die dolgraag naar buiten zou willen komen. Maar die houdt hij keurig bij zich.

 

Met zijn gouden keel en luid stemgeluid, zal Gerben Boesveld niet snel brokken maken. Gerben is een luxe vakantieganger en geniet met zijn gezin het meest van een heerlijke all inclusive vakantie. Aan kamperen heeft Gerben vooral slechte herinneringen met veel regen en de verwarming op de hoogste stand. Gelukkig biedt een flesje Jagermeister ook warmte en troost. Als Gerben dompelt zichzelf graag onder in het Italiaanse met een lekkere Ossobucco. Prego, prego!

Gerben laat zijn innerlijke charmeur naar boven komen in de rol van Giorgio. Gerben en Giorgio hebben weinig met elkaar gemeen, behalve dan die Italiaanse tongval als het nodig is. Of hij ook wel een beetje zoals Giorgio zou willen zijn? ‘Van een glibberige patjepeeër hoef ik niets!’ Maar het spelen van zo’n vent, dat is dan weer hartstikke lekker om te doen.

 

 

Deze charmante signora Frenie Houwers staat te popelen om lekker buiten te spelen. Frenie is dol op de Italiaanse keuken en eet als ze het voor zichzelf heeft graag spaghetti met spinazie en gorgonzola. Haar favoriete Italiaanse woord is Permigiano Reggiano, en ja: dat is dan weer kaas. Frenie gunt zichzelf eigenlijk te weinig vakantie en haar kampeerervaring bestaat vooral uit festivals. En laten we eerlijk zijn: dat zijn onstuimige ervaringen. Als ze zichzelf dan een vakantie gunt, geniet een eigen huisje toch echt haar voorkeur. Gewoon je eigen wc en geen gekruip.

Tijdens ‘Hoogseizoen’ vertolkt Frenie de rol van de puntige Karla. Frenie herkent haar eigen kritische en gedetailleerde blik in het karakter van Karla en ze vindt het heerlijk om dat nog meer uit te vergroten in deze rol. Het pittige karakter van Karla, waarbij ze geen tegenspraak duldt vindt Frenie stiekem wel lekker en daarvan zou ze zelf best wel een beetje willen hebben.


Miranda Hijink is door haar werk als docent gezegend met een lange zomervakantie, die ze het liefst besteedt aan theater uitvoeren en vakantie vieren. Haar droomvakantie is er eentje met een camper door Europa, waarbij ze zo veel mogelijk verschillende landschappen kan zien. Kamperen zit in haar bloed; ze kampeerde haar hele jeugd op verschillende Nederlandse campings met een groot gezin van zeven en was de grootste fan van het animatieteam. Vervelende vakantieherinneringen heeft ze dan ook niet, behalve dan jaar dat haar lichaam besloot op de tweede dag voor het eerst ‘een echte vrouw’ te worden en daar pas op de laatste dag mee op te houden. Haar favoriete Italiaanse gerecht? ‘Alles is lekker met paddenstoelen en Parmezaanse kaas, grazie mille!’

Miranda speelt de rol van de kritische Karla. Ze vindt het heerlijk om weer buiten te mogen spelen in het theater. Het karakter van Karla en Miranda heeft als overeenkomst dat ze allebei duidelijk zijn en niet graag met zich laten sollen. Miranda zou graag wat van Karla’s precisie en geordendheid willen leren, want daar ontbreekt het in haar enthousiasme nog wel eens aan.


TECHNISCHE PRODUCTIE

Gert Beinema (Giga)- Delta Cue 

Gert Beinema is een reizende theatertechnicus met een vast theater. In de winter werkt hij binnen en ’s zomers speelt hij buiten op festivals en in openluchttheaters. ‘Hoogseizoen’ voelt voor Gert dan ook absoluut als thuiskomen bij lieve theatervriend. Met een lekkere risotto met champagne waant Gert zich even in Italië. Pericoloso! Als het om vakantie gaat, kan Gert alle kanten op. Kamperen, een fijn hotel of backpacken, niks is te gek. Zijn mooiste reiservaring was zijn rondreis op Bali, die hij alleen aflegde. Onvergetelijk!

Michel Reesink (Blij Ei)

Michel Reesink loopt al heel wat jaren mee als theatertechnicus in deze regio. Al van jongs af aan weet hij dat dit zijn passie is en begon hij met stages in de theatertechniek. Hij is dan ook erg verheugd met zijn werkzaamheden bij ‘Hoogseizoen’. Michel is niet zo’n moeilijke vakantieganger. Of hij nou in een resort, een hotelletje of ergens op een camping zit, Michel vermaakt zich prima. Een goede vaatwasmachine is eigenlijk alles wat hij nodig heeft. Kamperen doet Michel vooral op de Zwarte Cross, maar dat is natuurlijk al een avontuur op zich. En wil Michel zich even een echte Italiaan voelen, dan doet hij dat met een goede pizza prosciutto.

Ingeborg Tenk (Rosje)

Deze jonge schone Ingeborg Tenk is geen vreemde in de theaterwereld. Al vanaf haar veertiende wist ze zeker dat ze theatertechnicus wilde worden en liep ze stage bij Theater de Storm in Winterswijk. Als vrouw in een mannenwereld is het voor haar echt niet altijd makkelijk, maar Ingeborg staat haar dametje wel. Ze weet dan ook hoge ogen te gooien met haar kennis en kunde. Als Ingeborg op de Italiaanse toer gaat, eet ze graag een lekker pizzaatje met vier kazen. Vakantie is voor haar lekker roadtrippen in Scandinavië. Op die manier kun je in korte tijd veel verschillende dingen zien en het is nog gezellig ook. En als Ingeborg dan kampeert, is haar favoriete bezigheid een sfeervol kampvuurtje maken.

REGIE & CONCEPT
Jasper Korving – OMNIPODIUM
Els Damen – PODIUM rebEls

KLEDING
Yvonne Kremer-Derksen

Bonjorno! Alle kleding die u bij de acteurs van ‘Hoogseizoen’ ziet, is door de handen van Yvonne Kremer en haar team gegaan. Yvonne voorziet dit bonte gezelschap van kleding die ze zelf ontwerpt en kleding die ze op maat maakt. En dit alles deed ze in slechts twee weken tijd! Gelukkig werkt Yvonne goed onder druk en vindt ze het heerlijk om haar creativiteit los te laten in haar ontwerpen. Naast haar harde werk voor de kleding van ‘Hoogseizoen’ is er gelukkig ook nog tijd voor vakantie. Dat doet Yvonne het liefst met haar man en de honden in een tent ergens in Nederland. Kamperen vindt ze heerlijk en ze kan dan ook geen nadelen bedenken. De gezellige sfeer, de rust, de ruimte en de mogelijkheid om je niet aan een hotelschema te houden vindt ze heerlijk. Zelfs het gezamenlijk afwassen is een feestje voor Yvonne. Haar Italiaanse ervaring is er eentje voor in de boeken, want tijdens het koken op skivakantie ontplofte de oven. En wat haar favoriete Italiaanse gerecht is? Pizza! Maar dan wel op z’n Hollands.

VRIJWILLIGERSBEGELEIDING
Irma Geurkink

Naast een vaste cast, ziet u elke avond ook een groep figuranten die het decor nog meer kleur geeft. Deze groep figuranten wordt aangestuurd door onze eigen Irma Geurkink. Irma heeft al veel podiumervaring, met name als danser in verschillende (theater)voorstellingen. In ‘Hoogseizoen’ speelt Irma mee als figurant en is ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de figuranten. En dat is een flinke klus, want ze werken in totaal met ruim 40 figuranten die in verschillende bezettingen afwisselen gedurende de uitvoeringsperiode. Irma is dol op vakantie en dit viert ze het liefst met haar amore in een appartement aan zee. Heerlijk samen genieten van het weer en de cultuur of lekker zwemmen in de zee. Voor een Italiaans avondje hoeft Irma helemaal niet zo ver van huis. Ze bakt graag overheerlijke pizza’s in haar steenoven in de tuin voor een gezelschap van lieve vrienden.

FIGURANTEN

Irma Geurkink
Koen Heikoop
Tiny Slotboom
Evert Jan Rieksen
Free Zwart
Jolanda Bikkel
Elaine  De Jonge
Gerald Borkent-Dekker
Suzanne van der Wiel
Lucy Wevers
Lucy Spiekker
Cor Kevenaar
Lisa Scheltens
Saskia Zuidema
Desi Scheltens
Inge Rekers
Gerrit Brockotter
Corrie Brockotter
Larissa Becks
Charlotte van der Veen
Laura van der Veen
Miranda Hijink
Jenny Veldkamp
Tatiana Gielis
Teun Boschloo
Claudia van Bree
Adele Meulenbroek
Debbie Naterop
Ine Elbers
Merel Geerdink
Ingrid Lammers
Ada Rouwhorst
Babette Rondeel
Michelle Klein Langenhorst
Esther van Manen
Luc van Manen
Christiene van Ens
Jolanda ten Dolle
Gerlinde Rutgers
Regina Mak
Sepp ten Have
Sabine Woller
Margarete Lata
Vera Ubbink
Dide Bras

SPECIAL FX
Luuk van Schriek


Luuk van Schriek is onze eigen Willie Wortel die zorgt voor verschillende verrassingen tijdens de voorstelling. Luuk is een ervaren rot op het gebied van het ontwerpen van machines die beweging kunnen realiseren op het podium. Zijn werk is dan ook te zien in verschillende Europese landen, maar ook in Japan en Amerika. Luuk is een echte kampeerder. Hij is graag in de natuur, het liefst in een bergachtige omgeving met een mooi uitzicht over de vallei. “In de ochtend de tent openritsen en een zonnetje boven de bergen of het bos zien is mijn definitie van een goede kampeerervaring”. Als Luuk even de Italiaan wil uithangen, doet hij dit met een lekkere lasagne. Maar wel zonder vlees, want dat doen de Italianen vast ook wel. Ciao!

DECOR
Ronald Geerdink, Joost van Tiel, Ingeborg Tenk, Michel Reesink. Onder leiding van Vincent Witteveen.

MARKETINGTEKST
Miranda Hijink – Buro bruTaal

GELUIDSONTWERP 
Frontline Audio & Vision BV – Martijn Klein Gebbink

SPECIALE DANK
Deze knotsgekke voorstelling is alleen maar mogelijk met dank aan vrijwilligers, familie, hulptroepen die samen met ons genieten in deze hele vreemde tijd.
In het bijzonder onze vrienden van Vakantiepark De Twee Bruggen.